Bygg ditt egna hopfällbara byggarbetsbord

Behöver du mer bänkutrymme? Vem gör inte det. Här är en fantastisk lösning för en hopfällbar arbetsbänk som är både stor och stark. Och jag menar stark.

Du kan ställa upp det på bara en minut och vara redo för slipning, hyvling, eller you name it. När du är klar, fäll upp bordet till en superkompakt enhet bara fem tum tjock och stuva undan. Här idag, undangömt i morgon.

Denna bänk väger cirka 25 kilo. Lite mer än hela plywoodskivan den är gjord av. En lättare bord i mindre plywooddelar skulle vara mer portabel men inte tillräckligt styv för att använda som en riktig arbetsbänk (Bild 1). För tung användning är extra vikt faktiskt ett plus. Bänken kommer att stå stabilt.

Bild 1: Detta arbetsbord är byggt för att vara starkt. Det kommer inte att vingla eller röra sig över golvet.

Nycklarna till dettaa arbetsbords styrka är dess breda skenor, stela gångjärn ben i lövträ. De överdimensionerade skenorna och långa gångjärnen hindrar bordet från att vingla. De sågade benen hindrar plywoodens ändpaneler från böjning eller skakning.

 

Det kommer att vara enkelt att stoppa undan arbetsbordet när du inte är i behov av det vilket är väldigt praktiskt. Uppfälld så kommer du att ha en fullskalig arbetsplats som du fäller upp på mindre än en minut..

Bild 2: Arbetsbordet är byggt som en klippa men men fälls enkelt ihop på bara en minut. Du behöver inte några verktyg och du behöver inte hålla reda på alla lösa bitar. Helt enkelt skruva fyra rattar, vik skenorna och benen ovanpå varandra och stoppa arbetsbordet.

.

Här ovan är en skiss på hur du skall kunna göra det.